top of page
Strand zonsondergang

Praktische informatie 

Teso boot
Logo Texel hopper
Texel parkeer e-vignet

Boot naar Texel

Het hele jaar vaart TESO elk uur van Den Helder naar Texel. Op drukke dagen vertrekt er een extra boot.

Voor reisinformatie, prijzen en E-tickets, klik op onderstaande link:


https://www.teso.nl

Openbaar vervoer op Texel

Op Texel (en naar de boot) reis je met de Texelhopper. Twee buslijnen rijden volgens een vaste dienstregeling. Kleine busjes brengen je naar 130 opstappunten, verspreid over het hele eiland.

Vooraf reserveren is noodzakelijk.

https://www.texelhopper.nl/nl/

Parkeren op Texel

Maak een einde aan dat vervelende parkeerbonnetje! Met het Texel e-Vignet koopt u eenmalig een digitale parkeerkaart die uw gehele verblijf geldig is. En dat vanuit huis.

Voor meer informatie: 

https://www.texelevignet.nl

Vermeulenbikes_logo

Fiets huren

Op Texel ga je fietsen! Vanaf de Den Hoorn lopen slingerpaadjes door het bos, duinen en richting zee.

Bij Vermeulen Bikes uit Den Hoorn kunt u fietsen huren. Reserveer in de zomer tijdig en de fietsen staan voor u klaar. Er zijn ook elektrische fietsen te huur.


https://www.vermeulenbikes.nl

 

Strandpaviljoen paal 9

Strand paviljoen paal 9

Het strand van Paal 9 is vlakbij. Lekker volleyballen of vliegeren op het strand. Dat maakt een uitje naar Texel zo speciaal!
Waai ook eens binnen in het paviljoen. Zanderige laarzen of grote groepen? Ze zijn wel wat gewend bij Paal 9. U kunt ook de strandzaal afhuren voor een BBQ of buffet.


www.paal9.nl

Slagerij Goënga - Echt Texels lamsvlees - anno 1935
Spar supermarkt den hoorn

Spar Supermarkt

In hartje Den Hoorn ligt op loopafstand de Spar Supermarkt. Een compleet assortiment, met veel verse en lokale producten. U parkeert voor de deur; dat is praktisch inslaan! Rijd ’s ochtends even heen voor ovenverse broodjes. Tip: neem Texelse producten mee voor de thuisblijvers of Texels lamsvlees uit de ambachtelijke slagerij.

www.spargoenga.com

Logo landgoed de bonte belevenis

De Bonte Belevenis

Tegen de duinen, ligt een ‘doe-en-beleef’ paradijs. Je kunt er zeep, kaarsen, bier en likeurtjes maken.

Brood bakken of eigengemaakte taart eten in de theetuin. Wat je nog meer tegenkomt: speeltoestellen, skelters, geiten, pauwen en… ervaar het zelf!
www.landgoeddebontebelevenis.nl

Ecomare
Zwaaiende Zeehond

Ecomare

Als je op Texel bent, wil je natuurlijk zeehonden zien. In Ecomare kan dat van heel dichtbij, door de zeehondenopvang die hier gevestigd is.

 

En Ecomare heeft nog veel meer te bieden, zoveel dat u er met het hele gezin een leuk en interessant dagje uit kunt doorbrengen.

http://www.ecomare.nl/

Stichting Texels Museum

Musea

Dat Texel een interessant verleden heeft, is overal op het eiland te zien. Van de zwerfkeitjes op het strand tot de kogelgaten in de vuurtoren, stuk voor stuk roepen ze vragen op. De Texelaars vertellen er graag over in de musea op het eiland. Geniet – ook als het een dagje wat minder mooi weer is - van mooie verhalen over zeehonden, jutterij en het zeemansleven.

https://www.texel.net/nl/zien-en-doen/kunst-en-cultuur/musea/

bottom of page