top of page

Welkom op Texel! 

Texel, het Ibiza van het noorden of het "schapen" eiland. Wist u dat er op Texel tweemaal zoveel schapen (27.898) als mensen (13.662) leven. In het voorjaar zorgen tienduizenden lammetjes in de weiden voor het optimale voorjaarsgevoel! Als u de achterdeur van het vakantiehuis uitloopt ziet u de eerste lammetjes al snel lopen! Het zachte geblaat en hun speelse gedrag maakt het een bijzonder tafereel om te zien! 

Den Hoorn

Bungalow verhuur van der EL is gevestigd in Den Hoorn, het meest zuidelijke gelegen dorpje op Texel. In Den Hoorn zijn bos, duinen en zee allemaal dichtbij, waardoor er voor iedereen wat te doen is. Prachtig bloeiende bollenvelden rondom het dorp zijn er in het voorjaar volop te zien Het witte kerkje aan de rand van het dorp, is een kenmerk van het eiland! Wist je dat de film Michiel de Ruyter ook daar ook voor een gedeelte is opgenomen. Den Hoorn heeft daarnaast ook nog een authentiek walvisvaardershuisje uit de 18e eeuw. Bezichtig het rijke interieur van eeuwen geleden met de Zaansblauwe voorkamer en de keuken met de bijzondere schouw In het dorp zijn op loopafstand diverse leuke restaurants waaronder Het Kompas, Bij Jef,  Pannenkoekenhuis Klif 23 en (kinder-)theater restaurant Klif 12. Bij camping Loodsmansduin is een leuke speeltuin met zwembad voor klein en groot. Net buiten het dorp is ambachtscentrum Landgoed De Bonte Belevenis gevestigd, met leuke recreatieve activiteiten. Op loopafstand vindt u supermarkt de Spar.

Strand en zee

Voor strand- en zeeliefhebbers telt Texel dertig kilometer strand waar iedereen kan zwemmen, varen, vliegeren en (kite)surfen. Vogelspotters kunnen er eindeloos tijd doorbrengen, want vanwege de enorme aantallen trekvogels heeft Texel één van de grootste hoeveelheden vogelsoorten ter wereld. Op fiets/wandel afstand <3 km, komt u het eerste strand al tegen, paal 9. Er is hier van alles te doen voor jong en oud! Een heerlijk terras met uitzicht over de duinen en de zee of loopt u iets verder door om wat meer actie tegen te komen, waar er watersportervaring worden geboden voor Junioren en Volwassenen. 

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden op Texel: zeehondenopvang Ecomare, het Maritiem- en Juttersmuseum, een Georgische begraafplaats die herinnert aan de de opstand van de Georgiers op 5 en 6 april 1945, het Luchtvaart- & oorlogsmuseum bij het vliegveld en de Vuurtoren in de Cocksdorp. Sinds 2009 is deze vuurtoren toegankelijk, alleen het lichthuis niet. Op Texel kun je van alles zien en doen. De eerste attractie hebben we al genoemd: dat is het strand. Maar er is nog veel meer dat je hier kunt doen. Van heerlijk tot rust komen in de natuur tot en met sportieve activiteiten zoals fietsen, wandelen of zelfs parachutespringen. Wat je voorkeur ook is, Texel is het hele jaar door een heerlijke bestemming voor een weekendje weg of een lange vakantie.

 

Ervaar het echte eilandgevoel!

Bekijk op de website van Texel wat er allemaal te beleven is.

bottom of page